De ekonomiska tiderna i världen är inte de bästa just nu. Företag sparar in på allt möjligt, från personal till kaffe, och det påverkar såklart de anställda. Men det finns faktiskt lite saker man kan göra för att spara in på de rätt vardagliga kostnaderna på en arbetsplats. De flesta går såklart också att applicera på privatlivet men låt oss stanna på jobbet ett tag till.

  • Spara på papper, servetter, engångsmuggar med mera. Det är lätt att summorna för detta springer iväg och det är otroligt onödigt.
  • Gör saker själva. Man behöver inte hyra in extern personal för minsta lilla detalj som skiljer sig från de vardagliga arbetsuppgifterna. Det finns nästan alltid någon internt som kan lösa uppgiften!
  • Har ni en Nespressomaskin, som många arbetsplatser ju har, så köp kapslarna från andra ställen än i den officiella butiken, till exempel från Espresso Coffee Club.
  • Ha en trevlig ton på arbetet. Glada medarbetare jobbar bättre och snabbare och det genererar såklart i sparade pengar i det långa loppet.
  • Om där finns de som bara är extraanställda, skicka hem dem eller ge dem ledigt så fort det inte finns tillräckligt att göra.
  • Inspireras av andra. Kolla hur andra företag, i din bransch eller en annan, har gjort eller vill göra för att spara. Kanske passar deras metoder för sparande just er?

Annars är ett tips alltid att ta in ekonomiska rådgivare om det verkligen skulle krisa sig. Men! Inte innan ni har kollat så det inte finns någon redan anställd som kan se över det ni står inför.