Det är absolut inget fel med att be om hjälp när det gäller ens ekonomi. Det är klart att det för många symboliserar att man har det dåligt ställt och därför måste ta ett lån. Men så behöver det inte alls vara, det kan vara så att man har råd med insatsen och hela summan som en sak ska kosta men man vill vara på den säkra sidan och spara en del pengar för om en kris skulle komma. Det är helt enkelt så att vissa låneföretag har så förmånliga räntor och till och med räntefritt ibland att man ser det som en bättre investering att dela upp betalningen.

Att vara ekonomisk innebär ofta att man förstår sina begränsningar, det kan låta som något konstigt men behöver inte alls betyda att man är fattig, snarare betyder det att man har det bra ställt många gånger men inser att en smartare investering är den där betalningen delas upp. Detta gäller inte bara lån från exempelvis bluestep.se utan kan också handla om försäkringar, elräkningar och så vidare. Att sätta en betalning per år kan innebära att alla räkningar blir samlade i en och samma månad. Det kan vara svårt att få det att gå ihop just den månaden, det är långt ifrån alla som lägger undan en summa till alla räkningar som kommer i exempelvis januari. Därför är det smart att göra som de flesta utan att få panik för att det skulle handla om att det var kort om pengar, dela upp betalningen på bil, huset och alla stora inköp, så länge räntan är förmånlig. Har man dock redan valt att betala allt i januari så kan man alltid:

– Ser det ut att bli tufft att betala räkningarna kan man redan nu ringa och be om anstånd eller dela upp betalningen. Ringer man i tid brukar det inte vara några problem att göra det, säger Bodil Hallin, familjeekonom på Ikano Bank. (Läs mer här)