226867-calculationNär det kommer till fonder så finns det en hel del som du bör tänka på för att det ska bli så bra som möjligt. Först är det viktigt att du funderar ut vilken typ av fond som borde passa just dig och ditt sparande och när du vill ta ut dina pengar. När det kommer till fonder så finns det många olika fonder att välja mellan, så det kan ibland vara bra att kontakta en bankman, eller någon som du känner väl och litar på.

Gå din egen väg

Att säga att man ska gå sin egen väg när det kommer till aktier och fonder är verkligen lättare sagt än gjort. Och ska du göra det handlar det om att du är påläst och vet vad du gör. Men hur som så är det alltid, och här menar vi alltid, viktigt att du lyssnar till dig själv och ditt hjärta. För när allt kommer omkring så är det dina pengar som du sätter på spelbordet. Det finns många analyser på hur man ska tänka och många menar att billiga fonder kan vara bättre än dyra. Men försök att utgå från vad du har för mål med ditt sparande och hur länge du tänker att du ska spara och självfallet vilket typ av risk du är villig att ta. Desto större risk desto större avkastning kan det bli, men du kan även förlora mer. Hedgefonder har mer fria placeringar och kan skydda mot hur vinden i samhället blåser, men vill du ha bra alternativ till hedgefond så kan det vara bra att välja en mer stabil fond att spara i.

I slutändan så är det bara du själv som vet vad som blir bäst, men försök att ha ett öppet sinne och välj med hjärta och känsla.