För ett par veckor sedan släppte Apple en helt ny mobil och man trodde inte att den skulle sälja så bra eftersom den inte var en tillräckligt stor uppdatering från den senaste modellen. Den nya telefonen har dock visat sig sälja rekordbra.

stevejobs-iphone

De nya Iphone 7 och Iphone 7 Plus har gått riktigt bra i försäljningen och kommer förmodligen sälja mycket bättre än vad man förutspått, skriver IDG. Enligt en ny rapport som släppts stod de nya telefonerna för 43 procent av den totala Iphone-försäljningen under förra kvartalet och detta är till trots att telefonerna endast såldes de två sista veckorna av perioden. Snart släpps ytterligare en kvartalsrapport från Apple och då lär vi få se exakt hur försäljningen har sett ut över en längre period.

Billigare i Storbritannien

Och är man själv sugen på att köpa en ny Iphone 7 kan man hitta en till riktigt billigt pris i Storbritannien. Här kan man läsa att telefonen går att fynda i butiker i Storbritannien efter att punden fallit. Om man köper en i Storbritannien istället för i Sverige kan man tjäna så mycket som en tusenlapp. I Sverige kostar en Iphone 7 runt 7 500 kronor, medan den i Storbritannien endast kostar runt 6 500 kronor. Och så länge Storbritannien fortfarande är med i EU tillkommer ingen skatt på köpet om man beställer hem den hit. Man kan även hitta Iphone 7 skal till ett billigare pris om man köper hem det från nätet istället för att gå till butik och köpa det.

Så bra är den

Men även om Iphone 7 har gått riktigt bra och sålt mycket, råder det delade meningar om hur bra telefonen faktiskt är. I Expressen kan man läsa att de flesta är överens om att telefonen är bättre än sina föregångare men många tycker också att den inte är tillräckligt bra för en helt ny telefon. Några punkter som har förbättras sedan man släppte föregångaren är:

  • Utrymmet.
  • Prestandan.
  • Batteritiden.
  • Kameran.