Kommer robotarna ta över våra jobb? Och hur finansierar vi då vår välfärd och vardag? Det pratas mycket om den artificiella intelligensens framfart. Att planera sin framtid kan kännas lite svårt idag. Går mitt jobb att ersätta med AI? Att sätta sig in i sin privatekonomi har aldrig varit mer angeläget. Vi tänker nytt både kring sparande och jobb. Frågan är – hänger du med?

För många är det inte en självklarhet att kunna lägga några tusenlappar på investeringar. Ändå börjar fler och fler greppa att det kan vara en idé att sätta sig in i börsen. Ett tips är då att se över sina möjligheter till microlån. På Sekina prisuppskattning kan man jämföra olika låntyper och de hjälper dig att hitta ett lån och en betalningsplan som passar dig. Fördelen är att det går snabbt, vilket gör att du kan vara mer dynamisk i ditt investerande. Snabba investeringar kräver snabblån.

Robotar tar över ditt jobb

I affärsvärlden.se går det att läsa en artikel som handlar om hur den artificiella intelligensen kommer ta över många av våra jobb. Här finns en lite mer positiv ton; AI kommer också skapa en hel del nya typer av jobb, inte bara ta alla jobben ifrån oss. År 2020 kommer 2,3 miljoner arbetstillfällen uppstå tack vare AI, förutspår analytiker.

Arbetsmarknadsministern menar också att AI kommer ersätta olika typer av jobb. Inte bara de klassiska ”lyftjobben”, den stora utmaningen blir att omformulera jobben som AI kan ersätta och som kräver högre utbildning, till exempel konsulter inom ekonomi och finans, skriver svd.se. Oavsett hur det blir vet vi att det kommer påverka alla våra jobb. Därför måste vi också säkra vår ekonomi. För AI-revolutionen kommer bara ta några år, till skillnad från industrialiseringen. Kanske kan en klok idé vara att investera i aktier inom AI?