Lånemarknaden ökar i Sverige. Ibland måste man ta lån, men det allra bästa är att spara ihop till det man behöver. Såhär kan man göra för att minska utgifterna i vardagen.

pexels-photo-259165Att se över sin ekonomi och sina skulder är därför viktigt, och att tänka sig för innan man tar lån. Måste man ta lån är det viktigt att jämföra bankernas räntor när man tar bolån, eller att kolla upp snabblånens räntor och olika för- och nackdelar på exempelvis SmslånOnline.se. Att göra efterforskningar är viktigt för att inte dra på sig allt för stora skulder. Enligt en artikel publicerad i Göteborgsposten tar svenskarna nu mer lån än någonsin. Speciellt gäller detta bolån och enligt SCB finns idag en total skuld på mer än 3000 miljarder kronor gällande svenskarnas bolån.

De främsta tipsen för att spara pengar på

Ibland är det nödvändigt att ta lån, men allra bäst är det såklart om man kan spara pengar. Det finns många sätt i vardagen som man kan spara på och snabbt komma upp i ganska höga summor. Allers ger sina bästa tips på hur man sparar pengar på 40 olika sätt. Bland dessa finns förslag som att exempelvis dra ner på sina vardagliga kostnader. Att köpa kaffe på stan, uteluncher eller flaskvatten är något som kan skena iväg kostnadsmässigt. Att rensa hemmet och sälja av kläder och prylar man inte behöver är också en god idé att få in pengar på samtidigt som man bidrar till ett hållbart leverne. Vidare kan man ta cykeln istället för bil eller buss vilket sparar både in på pengar och miljö. Något annat man ofta inte tänker på är onödiga abonnemang för tv, musik, film eller ljudböcker som rullar på. Annars är det de klassiska tipsen som gäller, som att storhandla och att alltid jämföra priser vad man än ska köpa. Enligt en artikel i Corren är det allra viktigaste att vara realistisk gällande sin ekonomi. Man bör alltid prioritera det man verkligen behöver eller det som är viktigast för en.