Den som ska sälja bostad nu till julen kan få det svårt. Köpkraften för bostadsrätter är nämligen nere på en nivå som den inte varit sedan flera år tillbaka. Framförallt i innerstaden i de större städerna går det riktigt trögt att få sin bostad såld just nu.

sald-bostad

Enligt en utav storbankernas bostadsindex är köpkraften för bostadsrätter nere på längre nivå än den var under hösten 2008, skriver Svenska Dagbladet. Detta trots att vi har en låg bolåneränta på 1,66 procent. På grund av att köpkraften gått ner men priserna inte gjort detsamma, ligger nu prisökningarna mycket högre än köpkraften. Men på grund av att köpkraften är låg tror man att vi kommer få se sjunkande priser under 2017.

Svårt sälja i innerstäderna

När köpkraften ligger lägre än den har gjort på många år, kan det bli svårare att få sin bostad såld. Folk har inte alls samma vilja att betala en massa för en bostad och kanske hellre lägger pengarna på något som de tycker är mer prisvärt. Och när det är ett svårare ekonomiskt landskap och mer svårsålt är det nästan ett måste att man anlitar en mäklare vid försäljningen som kan hjälpa en med sin expertis. Om man besöker maklarhuset.se kan man komma i kontakt med professionella läkare som hjälper till med allt runt försäljningen och som ser till att försöka få ut det mesta av försäljningen. Framförallt är det de personer som har lägenheter i innerstaden i de större städerna som kan behöva hjälp med försäljningen. Det var dessa personer som för bara ett par månader sedan hade som allra lättast att sälja, men enligt Dagens Nyheter är så inte fallet alls längre. Man har nämligen märkt att det tar mycket längre tid att få lägenheter sålda i Stockholms innerstad och man ser samma mönster även i de centrala delarna av Malmö och Göteborg.

Satsa på ett fint kök penger-mynt

Är man i tankarna om att sälja sin bostad just nu gäller det alltså att verkligen tänka smart och göra en liten satsning så att man lockar till sig det folk som faktiskt är intresserade och sugna på något nytt. Exempelvis kan det vara smart att göra om köket lite inför försäljningen. Köket är nämligen det allra viktigaste rummet när man säljer sin bostad. Här kan man läsa om vilka trender som lockar köparna just nu. Så vad letar köparna efter just nu när det kommer till köket?

  • Ett modernt kök som är ljust och fräscht, men som samtidigt bjuder på värme med trädetaljer.
  • Ett kök med industrilook och superminimalismen får läggas på hyllan.
  • Kök med mässig och marmor är fortfarande aktuellt.
  • Flotta kök i valnöt eller teak är riktigt bra säljargument i dag.