En viktig del i ett företags verksamhet är att upprätthålla dess säkerhet på olika sätt. Här ingår att skydda ekonomisk information från obehöriga ögon. För att underlätta i detta arbete är det klokt att köpa in en dokumentförstörare.

Det finns flera olika modeller att välja mellan vid inköp av dokumentförstörare. För att enkelt se vilket utbud som finns, gå in på https://www.kontorsgiganten.se/kontorsmaskiner-dokumentforstorare-c-4890000_4894200.html där du hittar Sveriges mest omfattande utbud av dokumentförstörare.

Så hittar du rätt dokumentförstörare

En bra dokumentförstörare ger företaget dataskydd. Att detta krävs beror bland annat på de nya GDPR-reglerna, som säger att även pappersbaserad data måste hanteras på ett noggrant och säkert sätt. En dokumentförstörare kan skydda kundernas och företagets data. Den skyddar också affärsrelaterade och personliga uppgifter. För att välja rätt dokumentförstörare bör du veta vilken säkerhetsnivå som den ska ha, då dokumentförstörare kommer i olika säkerhetsklasser. Det går också att välja mellan automatiska och manuella dokumentförstörare.

Upprätthåll säkerheten på ekonomiavdelningen

Det finns idag stora brister vad gäller svensk IT-säkerhet, skriver Svenska Dagbladet. Den digitala informationen som exempelvis ligger i databaser behöver skyddas bättre. Tidigare har det skett att både privat surfning och den interna kommunikationen på storföretag som Ericsson och Volvo har avlyssnats, enligt Dagens Nyheter. I en ny studie har det också påvisats att det går att identifiera personer som tidigare har utlovats anonymitet, skriver Sveriges Radio.

För att säkerställa att information på ekonomiavdelningen inte kommer i orätta händer bör dokument med känslig information destrueras. Även information som är lagrad i dokument och fysiska arkiv kan behöva skyddas från utomstående. Detta kan förstås göras genom att arkiven förses med bra lås, så att de endast kan läsas av med nyckel. Men det är också klokt att installera larm och övervakning i arkivrummet. På så sätt går det att spåra inkräktaren om någon skulle bryta sig in i arkivet för att obehörigt läsa företagets information. Det kan också hända att medarbetare utsätts för ovälkommet spionage genom att en obehörig person tittar över axeln på dem när de skriver in viktiga lösenord eller annan hemligstämplad information på datorn. För att undvika detta går det att lägga till ett särskilt skärmskydd som gör att det endast går att se vad som skrivs på skärmen rakt framifrån.