Vad är egentligen en kryptovaluta och närmare bestämt valutan Iota? Det hör samman med Internet of Things – något som bara växer och växer.

Om du funderar på att köpa iota är det bra att läsa på vad denna digitala valuta faktiskt är. Iota bygger inte på blockchain, vilket gör det snabbare för många att köpa och handla, den är även gjord för att användas till att köpa eller sälja data som produceras av maskiner anslutna till det som kallas för Internet of things, något som förkortas IOT, mer om detta exakt förklaras här i videon:

 

Lär dig om sakernas internet – före alla andra

 

Internet of things kallas på svenska för sakernas internet, och det handlar om vardagsföremål som finns i allt från kök, hall och vardagsrum som styrs av inbyggd elektronik och internetuppkoppling. Det gör att sakerna kan styras eller utbyta data över nätet, de kan alltså delge information från andra platser via nätverket och sedan anpassas efter vad för data som inkommer. Om du till exempel har sensorer i dina lampor kan dessa känna av hur mörkt det är inne och styras så att de automatiskt tänds när det är för mörkt inne, eller av dina rörelser – när du kommer in i ett rum exempelvis. Det kan även vara ett lås på ytterdörren som känner av vem som kommer hem, vid vilket klockslag och säger åt andra delar av hemmet att tända lampor, sätta igång värme, ugnen, kaffekokaren, dra upp eller ner jalusierna och så vidare. Helt enkelt är detta framtiden.

Marknaden för just Internet of Things väntas omsätta hela 7,1 miljarder dollar om två år, alltså 2020. Man beräknar också att vi kommer att ha 30 miljarder fler uppkopplade enheter samma år. Det gör att det kan vara läge att satsa på just denna digitala valuta. Tydligen har största delen av svenska folket ingen aning om vad IOT är ännu, något många kommer att bli varse.

Mer om detta kan du läsa om här.