Säkerhet är något vi alla människor vill ha och vara omgärdade av. Ständigt! Speciellt när det kommer till vår arbetsplats, vårt hem och våra nära och kära. På www.salusansvar.se finns försäkringar för allt gällande ditt hem, din resa och ditt liv i stort. I detta text kommer lite mer information hur du på bästa sätt kan tackla arbetslösheten. Om det skulle vara så att du blir varslad eller självmant väljer att lämna jobbet.

Utanför arbetslivet

Att bara stå utanför arbetslivet, ett liv som delas av miljarders av människor är bara det svårt. Vad säger man på middagsbjudningar och hur hittar man sitt trasiga självförtroende och på bästa sätt pusslar ihop det? Ofta är det inte vi som individer som påverkar att vi fått sparken – det handlar om världsekonomin som gungar fram och tillbaka. Vad du kan göra är att utöver A-kassan, skaffa en kompletterande inkomstförsäkring så du får ut mer av 80% av din lön. Du kan baka in den in fackförbundens  medlemsavgift. Tänk dock på att det går inte att fixa en försäkring när du känner oroandet och ångesten som pustar i nacken och när det är hög tid att lämna dina arbetsplats. Du måste ha haft din försäkring längre än 12 månader för att den ska gälla. Surt kan tyckas, men det är för att vi alla inte ska vänta in i det sista med att teckna en försäkring.

Men, är du statligt anställd kan du pusta ut – då hamnar du tryggt under Trygghetsstiftelsen där du oavsett lön kan plocka ut, under de första 200 dagarna, en lön på 80% av din hela lön. Glöm bara inte bort att söka jobb under tiden. Det är lätt att fastna i träsket.