Har man ett intresse ska man följa den banan helt klart. Det kan vara så att man idag har ett arbete som man måste ha för att kunna tjäna pengar, men att man har en annan dröm som är starkare. Man vill helt enkelt bli något som man kan leva på ett bra tag framåt. Då kan det inte vara mer lämpligt än att starta ett företag vid sidan om sitt nuvarande jobb.

Det som är viktigt att påpeka när man startar ett företag är att det kommer ta tid innan det fungerar bra. Att starta företag är inte en enkel sak, man måste vara motiverad med det man gör och dessutom veta om att man under minst ett antal månader framöver inte kommer kunna ta ut någon månadslön. Det som är nästan mer viktigt, förutom att man har alla papper i ordning, är att se till att företaget går så pass bra som möjligt för att få en slags ruljangs i det hela. Därför är det klokt att innan man startar sitt företag behåller sin nuvarande anställning, för att veta att man fram till dess sitt eget företag går bra kan få betalt från annat håll. Detta kan dock bli mycket krävande för att man ska hålla två rörelser igång samtidigt. En egenföretagare berättar hur ett sätt går att göra för att få det sitt företag att lyckas.

 

– För att skapa långsiktig effektivitet utgår jag gärna från PRV-modellen: Planering, Resultat och Vila. Genom att balansera antalet dagar då man planerar sin verksamhet, skapar resultat och vilar minskar stressen och ökar motivationen på jobbet.

 

Byt hemmiljö mot kontorsmiljö

Om man har ett eget företag och arbetar hemifrån, så kan det i längden inte vara så nyttigt för en själv. Därför bör man införskaffa ett kontor. Om man bor i Göteborg och letar efter ett kontor kan man besöka http://www.wallenstam.se/lokaler/hitta/ledigt/goteborg/. Där finns det alltid lokaler som man kan få tag på. Den listan uppdateras dagligen.